Ibland brukar jag även blanda i 200 g tärnad fast tofu eller 0,5 dl grovhackad kapris. Men det går bra att blanda i båda också 🥰
Feb. 27, 2023
1 burk inlagd sill (brantevik)
2 st kavringskivor
5 st ägg
0.5 st finhackad rödlök
0.5 dl créme fraiche
40 g stenbitsrom
0.5 kruka gräslök
0.5 kruka dill
En klick smör
Koka äggen i nio minuter. Gulan ska gå att smula.
Hacka upp sillen.
Rör ihop sillen med creme fraiche, finhackade örter och 2/3 av stenbitsrommen. Spara lite örter och rom till pynt.
När äggen är färdigkokta, låt dem då ligga lite i kallt vatten, skala sedan och dela på mitten.
Ta ut gulan och smula sönder. Skiva av en liten liten stump i botten på äggen så att de ska kunna stå rakt upp.
Mixa kavringen till smul och stek krispig i smör.
Fyll äggvitan med sillröran, på med smulad äggula, smörstekt kavring samt finhackad dill och gräslök.
Toppa med mer stenbitsrom!