Kunglig gubbröra 👌

I ett radioprogram 26/4 2006, sĂ„ berĂ€ttade kung Carl XVI Gustaf om sitt recept pĂ„ gubbröra. RĂ€tten serverades som nattvickning pĂ„ kungens 50-Ă„rsfest. 5 port. 160 g ansjovisfilĂ©er 4 hĂ„rdkokta Ă€gg 1 dl finhackad gul lök œ dl persilja 1 Ă€ggula Hacka ansjovisfilĂ©erna och blanda med finhackad gul lök, hĂ„rdkokta Ă€gg och finhackad persilja. VĂ€nd ner en Ă€ggula i smeten. Forma till smĂ„ biffar och stek dem. Servera med knĂ€ckebröd och mörk kavring och en öl. Har gjort om receptet lite grann (eftersom jag inte kan Ă€ta gul lök) sĂ„ tar jag rödlök istĂ€llet. Kompletterar det sedan med purjolök, potatis och potatismjöl (för att binda ihop det hela bĂ€ttre) đŸ„° Receptet gĂ„r bra att fördubbla - rĂ€cker dĂ„ till 4-6 personer. 💡Tips! Dekorera och gör gĂ€rna pĂ„lĂ€gg pĂ„ plĂ€ttarna med: CrĂ©me fraĂźche Hackad rödlök 1 st ansjovisfilĂ© eller lite löj-/sikrom per plĂ€tt Toppa med dillkvist

HelĂ©n ”Nenne” Mattsson

Feb. 27, 2023

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.