Mumsiga mellanmålsmuffins gjorda på bla mogna bananer, havregryn & mandelmjöl, lite jordnötssmör, hasselnötskräm och valnötter. Vill man lyxa till det har man i lite mörka chokladknappar också!
Aug. 6, 2025
3 dl havregryn
1.5 dl mandelmjöl
2 msk hasselnötskräm tex gridelli eller nutella
0.5 tsk salt
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
0.5 dl hackad valnöt eller annan nöt
3 st stora och mogna bananer
0.5 dl jordnötssmör
2 st ägg
1 msk mjölk
1 - 3 msk flytande honung
(0,5- 1 dl mörka chokladknappar)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser förutom chokladknappar om du ska ha det, i en bunke.
Mosa och vispa samman resterande ingredienser till en hyfsad slät smet och tillsätt havreblandningen.
Rör om och låt smeten stå och svälla i 30 minuter. Om du vill ha chokladknappar i, rör i dem nu.
Fördela smeten jämnt i 8 muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna helt, gärna på galler.
Förvaras i plastpåse eller matlåda med lock i 2-3 dagar men kan också frysas.