Kyckling och citron är en riktigt god kombo, testa denna enkla citronpasta 😊
Oct. 5, 2025
600 g kycklinglårfile
Smör
300 g spagetti
2 st schalottenlök
2 - 3 st vitlöksklyftor
Vitlökssalt
Vitpeppar
5 dl grädde
1.5 msk koncentrerad kycklingfond
0.5 st citron
Salt
Svartpeppar
Hacka löken och dela kycklingen. Välj en stor gryta eller stekpanna. Bryn i smör tills kycklingen får färg, men behöver inte vara helt genomstekt. Krydda kycklingen med vitpeppar och vitlökssalt (eller vanligt salt). Riv i två-tre vitlöksklytor (om de är stora räcker 2). Stek klart kycklingen och ta upp den, eller börja göra såsen i samma gryta innan kycklingen är helt klart (för att den inte ska bli torr).
Sätt på vatten till spagettin och lägg i pastan när det kokar. Följ instruktionen på paketet. Pastan mjuknar lite i såsen sen så koka lite kortare än vanligt.
Häll på grädde och kycklingfonden i grytan. Riv citronzest men lägg inte i såsen, däremot pressa en halv citron och ha i citronsaften i såsen. Salta och peppra såsen. Smaka av.
Ha i citronzesten sist och blanda i. Häll i pastan när den är klar i kycklingsåsen och blanda. Servera!