Juni, juli & augusti är månader då vi gärna äter en ljuvlig SALLAD - kanske i en picknickkorg 💕 Denna har jag gjort med bl a grillad aubergine & nektariner.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 9, 2025
700 g kycklingbröstfilé
Salt, peppar
2 msk honung
4 msk olivolja
0.5 tsk chiliflakes
1 st stor hackad vitlöksklyfta
1 msk soya
2 msk smör
2 msk olivolja
0.5 st saft från citron
1 st aubergine
1 msk olivolja
2 st nektariner
1 msk olivolja
600 g fast potatis
2 msk smör
200 g krispsallad
1 skivad rödlök
2 tsk kapris
2 msk olivolja
Salt, peppar
0.25 kruka dill
Några klickar tsatsiki
Lägg kycklingen i en bunke. Tillsätt salt, peppar, honung, olivolja, chiliflakes, vitlök & soya. Rör om och lägg över plast. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
Skiva auberginen och grilla (eller stek) i en varm panna med olivolja - 2 min per sida. Låt vila.
Skiva nektarinerna och grilla/stek mjuka några minuter i olivolja.
Dela potatisarna och koka mjuka. Slå av vattnet och lägg i smör. Rör om.
Värm en stekpanna och lägg i smör & olivolja. Stek kycklingen 3 minuter per sida. Pressa över citronsaft och lägg på lock. Sänk värmen lite och sjud 6-7 minuter.
Montering: Lägg salladen i botten på ett uppläggningsfat. Tillsätt rödlök, stekt aubergine, stekta nektariner, kokt potatis, kapris, skivad kyckling, salt, peppar, Olivolja & dill. Toppa med några klickar tsatsiki- se recept i inlägget tidigare💕👌