Västerbottenost, salsiccia, vitlök, grädde, tomater & pasta får koka ihop… så gott och smidigt med allt i en och samma gryta. 😊
Original recept från www.instagram.com
Aug. 5, 2025
300 g färsk chorizokorv
Olja, till stekning
1 st röd lök
3 klyftor vitlök
3 msk tomatpuré
400 g pasta penne
6 dl vatten
2 msk kycklingfond
3.5 dl matlagningsgrädde
1 tsk strösocker
250 g körsbärstomater
2 msk smör
2 dl @vasterbottensost, riven
Färsk basilika, strimlad
Halvera de färska korvarna och skär i slantar. Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en kastrull med olja. Fräs korven tills den börjar få en brynt yta, tillsätt då lök och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut.
Häll över vatten, fond, grädde och pastan. Häll eventuellt på mer vatten så att det täcker all pasta. Koka upp och låt koka 5 minuter.
Häll ner tomaterna och koka tills pastan är klar. Smaka av med sockret. Går det för snabbt och pastan inte är helt genomkokt så tillsätt en skvätt vatten.
Dra av från värmen och rör ner en klick smör. Lägg upp på tallrikar och toppa med riven västerbottenost och basilika.