150 g smör, kallt
3.5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk iskallt vatten
50 g purjolök
150 g sparris
1.5 dl mjölk
1.5 dl crème fraiche
3 st ägg
100 g ost
2 msk hackad dill
200 g skalade räkor
Olivolja
Salt
Sätt ugnen på 200 °C för att förbereda för bakning.
Gör degen i en matberedare, kombinera kallt tärnat smör, vetemjöl, lite vatten och en nypa salt. Mixa snabbt och jämnt.
Kavla ut degen på ett mjölat underlag till en rund platta, cirka 3-4 mm tjock. Förflytta degen till en pajform (cirka 25 cm i diameter), forma till kanterna och skär bort överflödig deg. Nagga botten med en gaffel och frys pajskalet i cirka 20 minuter för att förhindra att det sjunker ner under gräddningen.
Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter tills skalet är fast.
Strimla purjolök och sparris tunt. Fräs i lite olivolja tills de är mjuka och smaksätt med salt.
Tillred äggstanning i en bunke. Vispa ihop mjölk, crème fraiche och ägg.
Fyllning: Sprid ut riven ost, räkor och de frästa grönsakerna jämnt i pajskalet samt dill.
Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i ugnen vid 200 °C i cirka 30 minuter eller tills fyllningen är fast och har en gyllenbrun färg.