Det här receptet fick jag (i slutet av 1970-talet) av Ellis, min fd pojkväns (Hans) mor. Jag brukar ibland ta ananas istället för persikor. Det blir lika gott. 👍 Fantastiskt god maträtt! 😋
Feb. 26, 2023
1 - 2 msk smör
4 st fläskkotletter, kalvkotletter eller fläskkarré
Salt och malen svartpeppar eller kryddpeppar
1 liten burk konserverade persikor
1 dl majonnäs
1 - 2 tsk curry
2 st äggvitor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek fläskkotletterna/fläskkarrén i sparsamt med fett några minuter på varje sida. Krydda under stekningen med salt och malen svartpeppar eller kryddpeppar.
3. Lägg fläskkotletterna/fläskkarrén i en ugnsfast form och placera en väl avrunnen persikohalva på varje - kupiga sidan uppåt.
4. Smaka av majonnäsen med curry och vänd försiktigt ned de hårt vispade äggvitorna.
5. Fördela såsen över persikorna och gratinera i god ugnsvärme ca 25-30 min eller tills ytan fått en läcker guldbrun färg.
6. Servera med kokt potatis eller ris med ärtor eller någon annan grönsak.