Mycket lovord runt matbordet när jag gjorde den här igen. Kyckling Alfredo lasagnen är en smakbomb bestående av kyckling kryddad med massor av italienska örter, vitlök, lite cayennepeppar som varvas med lasagneplattor och en krämig & örtig parmesanfylld ostsås med baby spenat.
Original recept från www.instagram.com av @fias_food_etc
Aug. 1, 2025
600 g kycklingfilé
1 tsk salt
0.5 tsk svartpepper
1 - 2 krm cayennepeppar
2 tsk vitlökspulver
Torkad basilika
Torkad oregano
Italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
25 g smör
2 st schalottenlökar
2 klyftor vitlök
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 krm chili flakes
1 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk torkad basilika
3 msk vetemjöl
2 - 3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 dl matlagningsgrädde
3 dl riven parmesan
1 st påse baby spenat á 65g
6 - 9 st lasagneplattor
Mozarella att toppa med
Sätt ugnen på 200 grader.
Tärna och lägg kycklingen i en skål, krydda kycklingen GENERÖST med örterna + de andra kryddorna enl mått. Häll över olivolja. Massera gärna in marinaden i köttet (hej plasthandskar 😃) Låt stå och dra en stund medan du gör såsen. Stek sedan i stekpanna.
Finhacka löken.
Smält smöret på medel temp i en kastrull. Ha i löken och stek ett par minuter tills den blir mjuk, pressa i vitlök och kryddor och stek lite till. Avsluta med vetemjölet. Rör runt och stek lite snabbt.
Häll i grädde och mjölk och låt såsen koka upp lite försiktigt och tjockna under omrörning. Avsluta med osten. Späd ev med extra mjölk till önskad konsistens.
Häll i spenaten och låt den krympa ner i såsen.
Dags att montera lasagnen! Smörj din form, häll i ett tunt lager med sås och några få kycklingbitar i botten och täck med ett lager lasagneplattor.
Varva sedan med kyckling, sås och lasagneplattor. Jag fick till tre lager plattor. Avsluta med kyckling, sås och avsluta med lite mozarella.
Tillaga 20 min eller enligt pastaförpackningens instruktion.