Att panera fisk i ost är ett vinnande koncept, det kommer ni märka efter att ha testat den här smarriga rätten. Till detta serveras kokt potatis, en senaps- och dillsmakande sås och varma, gröna ärtor. Smaklig måltid!
Original recept från www.ica.se
Feb. 26, 2023
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
Salt
Peppar
250 g gröna ärtor
600 g alaska pollock
0.5 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 dl riven ost
1 msk olja
Tina fisken.
Koka potatisen.
Hacka dillen och blanda med crème fraichen. Smaka av med senap, salt och peppar.
Värm ärtorna enligt anvisning på förpackningen.
Krydda fisken med salt och peppar.
Ställ fram tre tallrikar. Häll ut mjöl, uppvispat ägg och ströbröd blandat med ost på varsin tallrik. Vänd fisken först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Stek fisken i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida på medelvärme.
Servera fisken med potatis, sås och ärtor.