Ca 15 minuter

Bananpannkakor med havregryn 🍌

HÀr kommer recept pÄ matigare bananpannkakor! Tycker de blev vÀldigt goda, men de Àr grövre och mer kompakta Àn nÀr man anvÀnder mjöl (som finns recept pÄ i min profil) Detta blir en stor portion till tvÄ personer, det rÀcker nog till tre personer ocksÄ beroende pÄ hur hungrig man Àr. Kvarg med nÄgon smak i sig Àr ett bra tillbehör, jag gillar smaken hallon och blÄbÀr frÄn Valio.

Stina Wernersson

July 14, 2023

Ingredienser

3 - 4 dl havregryn mixat till mjöl⁣

1 dl mandelmjöl

1 tsk ⁣bakpulver

1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker

1 tsk ⁣kardemumma

3 - 4 st mosade bananer ⁣(gÀrna gul/bruna- sötma)

2 st stora Àgg (tre om de Àr smÄ)

Tillbehör (valfritt)

Sylt

Kvarg frÄn valio med smak av blÄbÀr och hallon

Bacon

Sirap/syrup

Gör sÄ hÀr

HÀll i alla havregryn i en mixer och mixa till mjöl. StÀll Ät sidan.

Separera Àggvitan och Àggulan i tvÄ olika större skÄlar som det gÄr att vispa i. Se film jÀmte hÀr för att se hur du gör.

Vispa Àggvitan till ett hÄrt vitt skum med elvisp. LÀgg den Ät sidan till senare.

Skala banerna. Mosa med en gaffel eller mixa bananen med en stavmixer i skÄlen med Àggulorna. Jag kör stavmixer för det gÄr snabbt. LÀgg sedan i havregrynen som nu Àr mjöl, vaniljpulver, kardemumma och bakpulver och mixa till en fast och tjock smet.

VĂ€nd sedan ner den vispade Ă€ggvitan med en slickepott, lite Ă„t gĂ„ngen och rör om. Älskar att höra hur det lĂ„ter nĂ€r man rör om och man mĂ€rker att smeten blir bara fluffigare och fluffigare.

Stek bananpannkakorna pÄ medel till lÄg vÀrme i ett par minuter per sida tills de Àr gyllene i fÀrgen.

Mina favorittillbehör Àr bacon för dÄ blir det sött och salt. Stek dem under tiden som du gör plÀttarna pÄ medelvÀrme. Vispa/blanda yoghurt eller kvart fluffigt och ta fram sylt eller sirap. Jag anvÀnder fiber syrup frÄn Nicks som Àr en variant med mindre socker och funkar toppen.

Servera allt tillsammans och njut!

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.