Så smidigt och väldigt gott att göra kålpudding direkt i stekpannan. Mycket goda smaker, lika gott på kvällen som i matlådan dagen efter. Tips är att pressa potatisen så håller den sig bättre i matlådan.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 9, 2025
1 tsk olja
600 g vitkål
1 st gul lök
500 g blandfärs
Salt och peppar
4 msk sirap
1.5 msk kinesisk soja
1 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
4 dl grädde
Gelé
Gurka
Tomater
800 g potatis
Strimla kålen och löken. Stek det tillsammans mjukt i olja eller smör. Krydda med salt och peppar. Blanda ner sirap och kinesisk soja.
Skala potatis och koka den.
Ha i färsen med kålen och fördela den.
Stek i några minuter.
Häll på vatten och fond. Stek tillsammans tills köttfärsen är klar. Har du lock kan du lägga på det.
Häll på grädde och koka i cirka 10 minuter, ganska kraftigt så grädden tjocknar lite.
Pressa potatisen. Servera med gelé eller lingon och gärna gurka och tomat på sidan.