En ganska enkel och snabb dessert men med högt betyg av middagsgästerna. Efter inspiration av Allt om mat.
Aug. 29, 2025
50 g pistaschnötter, skalade
100 g små maränger
1 l vaniljglass
225 g blåbär, svenska (färska eller frysta)
0.5 dl pressad citron
0.5 dl strösocker
1 st citron
3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 msk florsocker
Rosta pistaschnötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Hacka nötterna och låt dem kallna.
Blåbärssås: Koka upp blåbären med citronsaft och socker. Sjud i ca 5 min. Låt såsen kallna.
Mascarponekräm: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa grädden lätt. Blanda ner mascarpone, citronskal och florsocker. Hit kan du förbereda i god tid.
Varva mascarponekräm med krossade maränger, glass, blåbärssås och pistaschnötter på ett fat.