En god och enkel lunch eller tillbehör på buffé eller kräftskiva. Ta en färdig smördegsrulle och frysta kantareller går bra. Ett recept från Allt om mat.
Aug. 12, 2025
1 st rulle kyld smördeg (250 g)
150 g naturell färskost
150 g riven västerbottensost
2 krm salt
2 krm peppar
1 tsk salt
400 g kantareller
2 msk smör
0.25 tsk strösocker
1 krm peppar
1 st citron
Krondill
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Bred på färskost och strö över västerbottensost. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min tills smördegen puffat upp och fått fin färg.
Rensa kantarellerna. Stek kantarellerna i en torr panna på medelhög värme tills vätskan kokat bort. Tillsätt smöret och stek tills kantarellerna är gyllene. Krydda med socker, salt och peppar.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Toppa flarnet med kantareller, rivet citronskal och krondill eller dill.