Oj vad enkelt man kan göra egna tunnbrödschips. Enkelt och billigt att göra själv i ugnen. Här till en god kräftröra.
Aug. 10, 2025
3 st mjuka tunnbröd, rektangulära
1 dl olivolja
Örtsalt
300 g kräftstjärtari lake
0.5 st lime
0.5 st äpple
0.75 dl majonnäs
0.75 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
0.25 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Röra: Häll av kräftorna i durkslag. Krama ut vätskan med händerna. Lägg kräftorna på dubbelvikt hushållspapper och låt den sista vätskan rinna av. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft.
Grovhacka kräftorna. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda kräftor och äpple med majonnäs, crème fraiche och dill. Rör i limeskal och -saft och krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på ugnsplåten. Lägg på tunnbröden (jag fick plats med två åt gången). Pensla med olivolja så brödet täcks på både fram och baksida. Krydda med örsaltet också det på båda sidor. Rosta detta i ugnen ca 5 min. Ta och bryt dem i önskade storlekar.
Servera kräftröran med de rostade tunnbröden.