Krispiga parmesanchips med frisk citronkräm och stenbitsrom – en elegant kombination som både är enkel att göra och väldigt god. Perfekta som drinktilltugg! Servera på en assiett eller servett.
Original recept från recept.se av Anne Berghe
July 30, 2025
2 dl grovt riven parmesanost
1 burk crème fraiche, 250 g
Rivet citronskal
Salt och peppar
1 burk ishavsrom, 80g
Svartpeppar
Citronskal
Sätt ugnen på 200°.
Klä en plåt med bakpapper och lägg ut små högar med parmesanosten. Ha stort utrymme mellan högarna.
Grädda i ca 10 minuter. Flarnen ska vara gyllenbruna när du tar ut dem. Låt svalna.
Citronröra: Blanda crème fraichen med citronskalet och rör ev ner lite pressad citron. Akta så röran inte blir för lös. Salta och peppra.
Lägg upp flarnen på ett vackert fat och bre på citronröran. Toppa med rom och avsluta med att dra ett varv med pepparkvarnen. Strö över lite citronskal.
Servera med en assiett eller servett.