En favorit bowl. 💛
Original recept från www.instagram.com
July 27, 2025
1 portioner lax
1 st sötpotatis
1 st mango
1 portioner ris
1 st avokado
0.5 st rödlök
Koriander
Lime
Sesamfrön
Salladslök
1 dl naturell majonnäs
1 - 2 msk srirachasås
1 st pressad klyfta vitlök
1 - 2 msk sweet chili
Olivolja
Soja
Honung
Salt
Peppar
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Ringla över olivolja, honung, salt och peppar. Rosta i ugnen på 200 grader i ca. 30-40 minuter.
Stek upp laxbitar i olivolja, japansk soja, honung, salt och peppar tills de får färg.
Koka riset enligt anvisning.
Skär upp alla övriga grönsaker i mindre bitar.
Laga sriracha majonnäsen.
När allt är klart, fyll upp din skål med allt. Toppa med koriander, sesamfrön och ringla över sriracha majonnäsen och lite saft från en lime. Klart!