225 g smör
3.25 dl socker
1.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 st ägg
1.75 dl vetemjöl
1 msk smör
150 g rostad kadayif
200 g pistagecreme
50 g tahini
1 nypa salt
175 - 200 g mjölkchoklad
0.5 dl hackade pistagenötter
2.5 dl grädde
Gul och blå karamellfärg
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform 23 cm i diameter med bakplåtspapper.
Smält smöret. Tillsätt socker, vanilj, salt och kakao. Vispa lätt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Sikta i mjölet sist och vänd runt försiktigt tills mjölet blivit jämnt fördelat.
Häll i form och grädda i mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt. Flytta över tårtan på ett tårtfat och lägg kanterna på formen runt om så är det lättare att fördela fyllningen ovanpå.
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Häll i alla ingredienser till fyllningen. Rör runt tills det blivit varmt och jämnt fördelat.
Fördela fyllningen på kladdkakan och platta till. Ta bort kanterna.
Smält chokladen i vattenbad och bred ovanpå fyllningen.
Vispa grädden. Droppa i några droppar gul och blå karamellfärg, rör runt och grädden blir härligt pistagegrön. Häll grädden i en spritspåse och spritsa på tårtan. Häll på hackad pistage. Förvara i kylen. Vid servering ta fram en stund innan. Håller flera dagar i kyl.