En krĂ€mig smakbomb i form av Svampgnocchi! đâđ« Vi anvĂ€nder oss av skogschampinjoner och ostronskivling som vi steker rejĂ€lt sĂ„ att vi fĂ„r en fin stekyta, det Ă€r dĂ€r smakerna sitter! PĂ„ med lite vitlök, schalottenlök och chili. LĂ„t grĂ€dden föra samman alltihop och du har en otroligt hĂ€rlig rĂ€tt att njuta av!
Original recept frÄn www.instagram.com
July 24, 2025
500 g gnocchi
150 g skogschampinjoner
150 g ostronskivling
1 st stor vitlöksklyfta
2 st schalottenlökar
0.5 st röd chili
0.5 dl vitt vin
2.5 dl grÀdde
1 tsk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
30 - 50 g riven parmesan
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl pastavatten
25 g smör
SkÀr svampen i skivor och stek i lite olivolja, svampen ska ta ordentligt med fÀrg utan att brÀnnas.
TillsÀtt smöret och stek ytterligare ett par minuter.
TillsÀtt schalottenlök, vitlök och chili, stek 3-4 minuter pÄ medelvÀrme.
Höj vÀrmen nÄgot och tillsÀtt vinet, lÄt reducera ner nÀstan helt.
TillsÀtt grÀdde, kalvfond och soja. Koka försiktigt ihop nÄgra minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Koka Gnocchin en minut kortare Àn anvisat.
Ta av sÄsen frÄn vÀrmen, lÀgg i Gnocchin, persilja, riv i parmesan och pressa i nÄgra droppar citronsaft. Blanda runt och smaka av.
Servera förslagsvis med finhackad grÀslök och riven parmesan.