Den här blev fruktansvärt god! Hallon och vitchoklad går verkligen hand i hand! Stort mums på denna kaka! Perfekt sommar fika!
Original recept från www.instagram.com
July 24, 2025
3 st ägg
3 dl socker
1.5 dl vatten
1 msk bakpulver
3 dl mjöl
2 dl hallon färska eller frysta
50 g vitchoklad
1 st ägg gula
1 dl socker
150 g smör
1.5 tsk vaniljsocker
2 dl hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på ca 20X30 cm.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke i ca 4-5 minuter. Blanda i vattnet, mjölet och bakpulver i smeten och blanda.
Häll över smeten i formen och strö på hallonen. Grädda sedan i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut kakan, kolla så den är torr i mitten och låt sedan svalna.
Gör glasyren. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Lägg i hallonen. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggulan vaniljsocker och sockret. Vispa kraftigt tills krämen tjocknar till sig något, den får inte koka.
Låt svalan något och häll sedan över på kakan. Låt svalna ordentligt och skär i bitar.