Äntligen ett recept med proteinpulver som smakar gott! Starta dagen med denna luftiga och goda proteinrika ugnspannkakan. Eller varför inte äta som mellanmål? Jättegod med färska bär eller chiasylt till samt ev lite lönnsirap eller honung. Räcker till 2 större eller 4 mindre portioner. Totalt 647 kalorier, 34 g protein, 20g fett och 60 g kolhydrat.
Original recept från www.instagram.com av simonamuntean
July 23, 2025
2 st ägg
1 dl naturell yoghurt
1.5 dl mjölk
0.75 dl fullkornsvetemjöl
1 dl proteinpulver vaniljsmak
1 msk lönnsirap eller honung
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
Vispa i en skål blanda alla ingredienser till en jämn smet.
Häll smeten i en smord ugnsform.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 min, gärna varmluft efter halva tiden så den får fin färg. Känner efter om den är klar redan efter 20 min, originalreceptet hade det som tid men min tog 25 min.
Servera ljummen toppad med bär eller med chiasylt.
CHIASYLT: Koka upp bären med vattnet i en kastrull och låt koka några minuter.
Ta av kastrullen från plattan och mixa slät (om man inte vill ha bitar).
Häll i chiafröna och låt svalna.