Idag ska vi laga ett måste för mig nu på sommaren, Sommarsillen! Den är enkel, går snabbt och är alltid en bra idé! Även dom som inte är så förtjusta i sill brukar älska den här!☀️ Receptet utformat som en varmrätt.
Original recept från www.instagram.com
July 24, 2025
600 g färskpotatis
400 g hela matjessfiléer eller skurna på burk
4 st ägg
1 st finhackad rödlök
1 dl hackad dill
1 dl finhackad gräslök
150 g smör
Koka potatisen och låt svalna något, skär sedan i skivor.
Koka äggen, låt svalna något. Skär i klyftor eller finhacka.
Finhacka rödlöken och lägg en stund i isbad, sila av och skaka bort allt vatten.
Finhacka gräslök och skär ner dillen.
Bryn smöret under konstant vispning precis innan servering (vi vill ösa silltallrik med rykande varmt smör).
Serveringsförslag: lägg skivad potatis i botten på en tallrik, placera ut sillbitar, lägg på äggklyftor eller finhackat ägg, strö över finhackad rödlök, gräslök och dill. Skeda över hett brynt smör vid bordet precis innan servering.