En sagolikt fluffig och god Tiramisu som jag fått njuta flera gånger hos min svärmor.
July 23, 2025
12 st avlånga savoiardi-biskvier
2 dl starkt bryggt kaffe
2 st ägg
5 msk socker
200 g mascarpone färskost
1 - 2 msk cointreau
2 msk siktad kakao
Osten ska vara rumsvarm så ta fram den ett par timmar innan.
Börja sedan med att doppa undersidan av kakorna i kaffet. Lägg dem sedan med kaffesidan ner på ett rimligt fat med kanter där kakorna kan ligga i bara ett eller två lager.
Vispa äggvitorna till ett mycket hårt skum i en bunke. Ställ åt sidan.
Vispa gulorna med sockret tills det blir ljust och pösigt. Blanda ner likören (eller ta rivet apelsinskal istället för sprit) med mascarponeosten.
Vänd till sist ner de vispade äggvitorna och rör om.
Bred ut detta som ett täcke över de kaffedoppade kakorna i formen. Ställ in alltsammans i kylskåpet ett par timmar.
Sikta strax före servering över en kakao i ett ganska rejält lager. Viktigt att du gör nära servering annars blir den tråkig att se på 😉
Servera gärna med färska hallon