2.5 dl glutenfri mjölmix
0.5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjölk
3 st Àgg
50 g smör + ev extra till grÀddningen
1. HĂ€ll alla torra ingredienser i en bunke och blanda ordentligt.
2. TillsÀtt mjölk och Àgg, mixa med en stavmixer eller vispa med en elvisp tills det blivit en jÀmn smet.
3. SmÀlt smöret i en stor stekpanna pÄ hög vÀrme. NÀr smöret Àr gyllenbrunt, hÀll det i smeten och blanda ordentligt.
4. FortsÀtt ha spisplattan pÄ hög vÀrme och stÀll tillbaka stekpannan pÄ plattan. HÀll i 1/2-1 dl smet och vicka pÄ stekpannan, sÄ att smeten tÀcker botten.
5. NÀr smeten börjat stelna vÀnder du pÄ pannkakan med hjÀlp av en stekspade.
6. LÀgg de fÀrdiga pannkakorna pÄ en tallrik (blir ca 10 st) vid sidan om. Stek tills smeten Àr slut.