Gillar dina barn också skolans fisksås eller är kanske du också löjligt förtjust i den? Oavsett så är det en riktigt god sås till fisk tycker jag! Idag bjuder jag därför på ett recept på Panerad spätta med skolans fisksås
Original recept från www.instagram.com
July 20, 2025
600 g rödspättafiléer eller annan plattfisk
2 dl vetemjöl
2 st uppvispade ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
4 msk smör
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl bostongurka
1 kruka dill
Citronjuice, en skvätt
1 nypa salt
Potatis
Ärtor
Citron
Blanda gräddfil, majonnäs, och bostongurka i en skål.
Hacka dillen och tillsätt en skvätt citronjuice och en nypa salt.
Skala och koka potatis.
Panera spättan i mjöl, följt av uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med smör för att få en frasig yta på fisken.
Servera fisken med potatis, skolans fisksås och gärna lite ärtor och en klyfta citron.