Den här är helt gudomligt god! MUMS! Mintchoklad och färskost är så gott ihop 🤗 Ha en fin Söndag 🥰
Sept. 10, 2023
100 g smör
100 g mörkchoklad
2 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2.5 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk vaniljsocker
200 g färskost
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker
150 g mintchokladkakor
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en springform.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Dra kastrullen från värmen och lägg ner mörka chokladen och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
Rör om.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver en annan bunke och rör sedan ner i blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
Under tiden gör du ett vattenbad eller smälter choklad i micron.
Sedan blandar du cream cheese och vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
Ta ut kakan ur ugnen och lägg på chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att mintchokladen ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela kakan.
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Lycka till!
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en springform.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Dra kastrullen från värmen och lägg ner mörka chokladen och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
Rör om.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver en annan bunke och rör sedan ner i blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
Under tiden gör du ett vattenbad eller smälter choklad i micron.
Sedan blandar du cream cheese och vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
Ta ut kakan ur ugnen och lägg på chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att mintchokladen ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela kakan.
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
Förvara svalt.
Lycka till!