Strand kaka är ett måste! 🤩 Sol och bad hela dagen! MUMS! Tack för att du trycker ❤️ Följ @barrgatansbakstuga för mer recept 🙏
Original recept från www.instagram.com
July 18, 2025
200 g smör
4 dl vetemjöl
2 - 4 msk kakao
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4 st ägg
4 dl strösocker
2 dl mjölk
100 g mjölkchoklad
100 g smör
50 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
1 dl kakao
0.5 dl kallt kaffe
Riven mjölkchoklad
Sätt ugnen på 200°C. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm (går att göra i mindre form då blir dom något högre). Smält smöret och bryn det. Rör i chokladen och låt smälta, häll sedan i mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp (ca 5 min). Sikta i mjölblandningen och tillsätt mjölkblandningen Rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en form och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Känn med provstickan att kakan är torr. Låt kakan svalna.
Frosting: Smält smöret, chokladen och häll i kaffet. Rör ihop florsocker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt smör och kaffe och blanda till en slät frosting. Gör gärna lite hål i kakan så glasyren åker ner i kakan (om du vill). Häll frostingen på kakan och strö på riven choklad. Låt frostingen stelna innan den skärs i bitar.