Lite curry i blomkålssoppan blev riktigt gott. Mangolden hämtade jag i trädgårdslandet men har man inte mangold går det att byta ut till spenat istället.
Original recept från www.instagram.com
July 17, 2025
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st blomkålshuvud
1 st stjälk blekselleri
1 tsk curry
1 st grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1.5 dl vitt vin
1 dl grädde
150 st –200 g mangold
1 dl solrosfrön
Smör/olivolja
Salt & nymalen svartpeppar
Smält lite smör eller häll lite olivolja i en kastrull. Låt curryn fräsa lite i smöret/oljan. Tillsätt hackad lök, vitlök och strimlad blekselleri. Låt löken bli mjuk och tilsätt sedan blomkålen delad i bitar. Rör runt och tillsätt vatten, vin, buljongtärning och grädde. Koka tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av, antagligen behövs inte mer salt för buljongen brukar ge tillräcklig sälta men mal över svartpeppar.
Strimla mangolden och stek med lite olivolja/smör i en stekpanna. När mangolden mjuknat blanda ner solrosfröna i stekpannan. Salta och peppra.
Servera soppan med mangoldtoppingen och ringla över lite olivolja.