Älg är som bekant magert kött så för att göra biffarna lite mer saftiga tillsatte jag både grädde och bacon.
Original recept från www.instagram.com
July 17, 2025
500 g älgfärs
1 g gul lök, finhackad
140 g bacon
1 dl grädde
2 msk ströbröd
2 msk kalvfond
2 msk ljus soja
1 st ägg
Svartpeppar, salt
Smör till stekning
1.5 dl svarta vinbär, frysta går jättebra
1 dl grädde
2 dl vatten
1 msk kalv- eller viltfond
Stek den finhackade löken med smör i en stekpanna. Låt svalna.
Blanda ihop ströbröd, kalvfond, grädde, soja och ägg i en bunke.
Blanda ner älgfärsen. Tillsätt ytterligare lite salt samt svartpeppar.
Forma till biffar.
Stek biffarna några i taget i en stekpanna med smör.
Lägg i vinbären i stekpannan och låt dem steka med men spara ca 1/2 dl till garnering.
Ta upp biffarna från stekpannan, tillsätt vatten, fond och grädde.
Låt såsen koka ihop lite och lägg tillbaka biffarna i stekpannan.
Garnera med de resterande vinbären och servera med kokt potatis, vinbärsgelé och inlagd gurka.