Att bara ha majonnäs i en Skagen kan bli lite mäktigt och jag tycker inte att det blir så gott att blanda med creme fraiche eller gräddfil så testade att blanda majonäsen med ricotta och det blev riktigt gott.
Original recept från www.instagram.com
July 15, 2025
4 st bakpotatisar eller stora mjöliga potatisar
2.5 dl majonnäs
250 g ricotta
1 st liten vitlök, riven
2 msk pepparrot, riven
2 - 3 msk rödlök, finhackad
Rivet skal av 1 citron + lite av saften
1 burk lyxräkor i lake
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Stick några hål i potatisen, lägg dem på ett ungsgaller. Baka i 1 -1,5 timme beroende på storlek.
Häll räkorna i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.
Blanda alla ingredienser till röran utom räkorna.
Häll i räkorna precis innan det är dags att äta. Servera med en god sallad.