Japp, denna kombo är omöjliga att hitta ute. Så då var det bara att kavla upp! Jag har även gjort hemgjord mandelmassa-fyllning. Ojojoj så gott! Semlorna blev inte riktigt lika söta som ute i butik, så om det önskas, får man skicka i lite mer sött. Svärföräldrarna gjorde dubbla tummar upp!
Feb. 22, 2023
2.5 st kaffe
75 g blocksmör
25 g jäst
1 msk psyllium
6 st kardemummakapslar
4 msk kokossocker
1 nypa salt
1.5 tsk bakpulver
5 dl glutenfri mjölmix
Kokosmjölk för topping
Plantbaserad vispgrädde
Mandelmassa
3 dl mandelmjöl
8 st dadlar
1 msk kokosolja
2 msk agavesirap
Smält smöret i en liten kastrull på spisen.
Blanda i mjölken och värm upp till 37 grader.
Smula jästen i en bunke, tillsätt den varma mjölkblandningen och rör tills jästen har löst upp sig.
Blanda i psyllium och låt svälla ca 15 minuter.
Blanda alla torra ingredienser i en skål
Tillsätt mjölblandningen i vätskan, lite i taget med degblandare eller slev. Arbeta degen ordentligt.
Låt vila under bakduk i 30 minuter.
Ta lite mjöl och häll ut degen på ett bord. Knåda den jämn.
Dela upp degen i 8 bitar. Rulla till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 40 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält lite smör och pensla bullarna med.
Stoppa in i ugn och grädda 8-9min, tills de får fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.
Blanda alla ingredienserna till mandelmassan i en liten stark mixer så den blir jämn.
Vispa grädden fluffigt.
Skär av toppen på varje bulle och gröp ur hälften av botten.
Blanda mandelmassa, hälften av degen och en klick grädde tillsammans och fyll upp bullarna med.
Spritsa grädden uppepå och lägg på locket.
Toppa med kokosmjöl innan servering.