Min favorit dessert! Går snabbt att göra och smakar gudomligt. Man kan absolut skippa marängerna om man har ont om tid. Men tyckte det var trevligt att kunna göra något åt äggvitan som blev över.
Feb. 20, 2023
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
5 st lime
0.5 pkt digestive kex
150 g smör
Mixa digestive kexen i en blender och blanda sedan i smält smör
Tryck ut digestive-smeten i en form och förgrädda i ugnen på 150 grader i 10 min.
Under tiden gör du innehållet till pajen.
Blanda äggulor, kondenserad mjölk och 2 msk limezest samt saften från alla lime
Ta ut bottnen från ungen när den är klar och häll på lime-smeten. Sätt i ugnen igen, denna gång i ca. 12 min (samma grader i ugnen som tidigare).
Servera med grädde och limeklyftor.
Jag gjorde även sega maränger till toppen. Då blandade jag äggvitan från de 5 äggen vi tidigare använt tillsammans med 300g socker. Denna blandning värmde jag upp i vattenbad för att smälta sockerkristallerna. När de var smält vispade jag smeten till den blev hård och riktigt vit och glansig. Sen spritsade jag ut på bakplåtspapper. Och gräddade i ugn i ca. 25 min på 140 grader!