Jag blev introducerad till denna soppa som en kroatiskt förrätt men på senare tid har den dykt upp som en smårätt i det kinesiska köket. Jag älskar den och gör den ofta som lunch med pasta eller vitkål i eller så slurpar jag på den i förkylningstider. Iallafall så borde du också testa för den är sååå god och enkel!
Feb. 20, 2023
1 buljongtärning (ta din favorit)
Riven ingefära
2 klyftor riven vitlök
5 dl vatten
Salladslök eller gräslök
Sesamolja
1 msk smör
1 krm chiliflakes
1 ägg
1 msk fisksås
2 msk soja
Stek den rivna ingefäran och vitlöken tillsammans med chiliflakes och svartpeppar i både smör och sesamoljan (det gör att steka i annat tex olivolja).
Tillsätt vatten och buljong samt fisksås och soya och låt koka upp
Vispa sedan ägget och häll i så den bildar som små band i soppa, rör inte om för mycket om du inte vill ha väldigt små ägg bitar
Toppa med löken och njut!