3 st Àgg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1.5 dl vatten
Glasyr:
150 g smör
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 st Àggulor
Kokos
1. SÀtt ugnen pÄ 180 grader.
2. Vispa Àgg och strösocker pösigt i en bunke. TillsÀtt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.
3. HÀll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klÀdd med bakplÄtspapper.
4. GrĂ€dda kakan lĂ€ngst ner i ugnen i 16â20 min. LĂ„t den kallna i formen.
5. Glasyr: SmÀlt smöret i en kastrull. TillsÀtt sockret och lÄt det puttra pÄ lÄg vÀrme i en minut. StÀng av vÀrmen. TillsÀtt vaniljsocker och Àggulor. Vispa ihop till en slÀt smet.
6. Bred ut glasyren pÄ kakan. Strö över kokos och lÄt glasyren stelna. SkÀr kakan i rutor med en vas kniv.