5 ingredienser och 10 minuter är allt ni behöver! Servera till nygrillat kött, kyckling eller fisk och tacka mig sen 🙌
Original recept från www.instagram.com
July 10, 2025
1 st påse grönkål
0.5 st citron
1 st liten näve pinjenötter
2 klyftor vitlök
Okristliga mängder parmesan
1 st klick smör
1 nypa salt
1 nypa peppar
Plocka av bladen från kålen och rensa ut eventuella gula/bruna blad.
Finhacka vitlök.
Rosta pinjenötterna utan något fett. Var försiktig, det går fort när de väl kommer igång och blir de för mörka kan de bli väldigt bäska). Lägg ur pinjenötterna.
I en klick smör, stek vitlöken på medel-låg värme ett par minuter. Ha i grönkålen och stek tills den mjuknat. Smaka av med salt och svartpeppar.
Ta av från värmen och kläm i en liten skvätt citron.
Lägg över grönkålen på ett fat och toppa med citronzest, pinjenötter och parmesan.
ELLER: släng allt utom parmesanen i ett aluminiumfoliepaket och lägg på grillen typ 15 minuter. Toppa med parmesan.