Denna kaka är helt ljuvlig! 😋 Hade inga formar till vaniljhjärtan, så jag hittade detta recept, där man gör liknande vaniljhjärtan i långpanna. Superenkel att göra!
Feb. 20, 2023
500 g smör (gärna lite mjukt)
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 dl naturell kesella/kvarg
5 dl créme fraiche
4 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Enklast kan vara att dela alla ingredienser till degen och göra i två omgångar i matberedaren, först till botten och sedan toppingen.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg i en matberedare.
3. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper i.
4. Blanda ägg, kesella/kvarg, crème fraiche, strösocker och vaniljsocker till en klumpfri smet (den är ganska lös).
5. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
6. Smula resten av degen ovanpå fyllningen.
7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min eller tills den nästan helt har stelnat (den stelnar även lite när den har svalnat).
8. Låt svalna och skär sedan upp i lagom stora bitar.
9. Pudra ev över florsocker precis före servering.