Experimenterade lite här hemma och lyckades göra en av dem godaste äpplekakorna jag ätit! 😍 Ni måste bara prova! 🍎
Original recept från www.instagram.com
July 10, 2025
200 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
(en klick smör och ströbröd till formen)
3 - 4 st äpplen (gärna syrliga, t.ex. ingrid-marie eller granny smith)
2 msk strösocker
1 msk kanel
Lite mandelspån
Sätt ugnen på 200°C (Över- och undervärme)
Smörj och bröa en långpanna.
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel) i en separat skål.
Sikta gärna ner dem i smeten och rör om växelvis med mjölk och det smälta smöret till en jämn smet.
Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt.
Skala och skiva äpplena tunt. Blanda äppleskivorna med socker och kanel i en bunke. Fördela skivorna ovanpå smeten i ett fint mönster eller bara jämnt över.
Strö över lite mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. (Känn med en sticka - den ska komma ut torr).
Låt svalna i formen. Skär i rutor. Servera som den är eller med vaniljsås.