En riktigt härlig höstig rätt som ger känslan av lite lyx men ändå så enkel✨
Feb. 19, 2023
1 st lök
3 st vitlöksklyftor
Vitt vin
Smör
3 st buljongtärningar
Timjan
4 dl risottoris
Olivolja
3 st salsiccia korvar
Pumpa
Parmesan
Ruccola
Jag började med att skiva upp min pumpa i 1cm stora bitar och satte in dem på en plåt med lite olivolja på i ungen på 200• tills dem fick färg. När dem fått färg mixade jag dem med lite utav buljongen. Hacka lök, riv vitlöken och stek tillsammans med timjan i en panna med smör och olivolja tills mjuk. Gör samtidigt buljongen i en kastrull, 2 tärningar kycklingbuljong och 1 tärning svampbuljong. Koka upp och ställ sedan åt sidan eller ha på väldigt låg värme. (Annan buljong funkar också) Tillsätt sedan risotto riset och rör runt tills riktigt glansigt. Häll på 2 dl vin ungefär och när vinet är borta kan man börja att ta 1 soppslev buljong itaget under rörning tills önskad konsistens. Ta ut timjankvistarna och blanda i ”pumpapureen” och riv i en massa parmesan och ev en smörklick, smaka av med salt och peppar. Stek sedan din salsiccia. Och toppa med den och ruccola samt parmesan vid servering. Bon apetit’