Idag lagar vi en pasta pesto, och denna blev galet god! Supersnabb och enkel pasta som imponerar både till vardags och fest. Serveras med burrata och krispigt stekt kyckling. Spara och testa!
Original recept från www.instagram.com av @qookware_
July 12, 2025
400 g orecchiette eller annan sort
4 st kycklingsteak
2 st burrata
1 st rejäl kruka färsk basilika
1 dl pinjenötter
1.5 dl riven parmesan
2 st vitlöksklyftor
1.5 dl olivolja
1 klyfta citronsaft
Salt och peppar efter smak
1 dl pastavatten
Koka pastan al dente i saltat vatten
I en blender, gå i med basilika, parmesan, pinjenötter, olivolja, citron, salt och peppar. Mixa till en relativt slät pesto. Smaka av och justera smakerna efter önskemål.
I en stekpanna, gå i med lite olja och lägg i kycklingen med skinnsidan nedåt. Stek på medelvärme i 7 minuter och vänd när skinnet är riktigt krispigt. Stek ytterligare 5 minuter på andra sidan. Ta av och låt vila.
I en panna på medelvärme, gå i med din kokta pasta, häll över pesto och tillsätt lite pastavatten i taget samtidigt som du slungar runt pastan till lagom konsistens.
Lägg upp pasta, en halv burrata och skivor av den krispiga kycklingen.