Perfekt somrig festmat! Grillad flankstek som serveras till en fräsch nudelsallad med en dressing på lime, fisksås, soja, ingefära och chili. Recept av Jennie Walldén med lite justeringar.
Original recept från www.coop.se
July 13, 2025
700 g flankstek
Svartpeppar
1 msk flingsalt
1 st lime
1 kruka koriander
1 st spetspaprika
70 g sockerärta
1 st gemsallad/romansallad
0.5 st gurka
250 g äggnudlar
0.5 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
2 msk strösocker
2 msk fisksås
2 st lime
1 msk färsk ingefära
1 st röd chili
Jordnötter/sesamfrön till servering
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner i kallt vatten. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Skala gurkan, dela på längde och gröp ut kärnorna med en sked. Skiva upp i halvmånar. Skär upp resten av grönsakerna.
Smula rikligt med flingsalt på köttet och dra några varv med pepparkvarnen.
Grilla till fin färg och en innertemperatur på 52° (för en rosa mitt), ca 3 min per sida. Låt vila på skärbrädan ca 10 min.
Varva nudlar och alla grönsaker på ett serveringsfat eller blanda i en skål. Skeda över hälften av dressingen.
Skär upp köttet i tunna skivor mot köttets muskelfibrer. Lägg ovanpå salladen och skeda över resten av dressingen.
Strö över sesamfrön/jordnötter och servera med extra limeklyftor.