Saftiga bananmuffins med havre och grahamsmjöl. Goda att servera till fikat eller som frukost.
Original recept från zeinaskitchen.se av Zeina Mourtada
July 13, 2025
3 st mogna bananer
2 dl havregryn
2 dl fullkornsvetemjöl
2 st ägg
0.75 dl olja
2 msk honung
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
0.5 tsk kanel
1 krm salt
Hackad choklad
Granola/musli
Nötter
Frön
Bär
Värm ugnen till 180, över och undervärme. Klä en muffinsplåt med muffinspapper.
Skala och mosa bananerna noga med en gaffel. I en separat bunke blandar du ihop olja, honung och ägg i en bunke. Vispa med en elvisp eller handvisp tills det blir ordentligt blandat.
Häll sedan i banan, kanel, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa lite till.
Vänd slutligen i mjölk, grahamsmjöl och havregryn.
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, strö på önskad garnering och baka sedan mitt i ugnen i ca 18 min. Baka inte muffinsen längre än nödvändigt.
Ta ut och låt svalna. Servera direkt eller förvara väl övertäckta i kylen. Muffinsen håller sig fint i kylen i 3-4 dagar.