En så god och snabb lunch som blir extra lyxig med den färska laxen. Passar perfekt på sommaren ☀️
July 9, 2025
1 st liten vitlöksklyfta
0.75 dl majonnäs
1 st –2 tsk srirachasås (smaka av)
250 g lax (sashimikvalitet eller fryst och tinad, skuren i kuber)
1.5 dl ris (t.ex. jasmin- eller sushiris)
0.25 st gurka
1 st mango
1 st avokado
2 st näve färsk spenat
0.5 dl edamamebönor (frysta, tinade)
1 st salladslök
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda srirachamajonnäsen: Skala och riv vitlöken. Blanda med majonnäs och sriracha. Ställ åt sidan.
Förbered laxen: Skär laxen i tärningar. Vänd sedan ner srirachamajonnäsen så att det täcker laxen.
Tina edamamebönor om frysta
Skär mango och gurka i tärningar
Skiva salladslök
Halvera eller skiva avokadon
Bygg din bowl: Fördela riset i två skålar. Toppa med srirachalax, mango, gurka, spenat, edamame och avokado. Strö över salladslök.