Siskonmakkara är en finsk mild färskkorv som du trycker ut ur sitt skinn i lagom stora bitar i soppa och som är så så god. Koskenlaskia är en smältost som bl.a. ger en härlig smak i soppa. 4 port
Original recept från www.instagram.com
July 2, 2025
500 g potatis
4 st morötter
1 st palsternacka
4 st scharlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 pkt koskenlaskiajuusto (smältost)
1 pkt siskonmakkaraa (färsk korv)
1.2 l vatten
2 st köttbuljong el hönsbuljong
1 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk tomatpuré för färgen skull
3 st lagerblad
15 st kryddpepparkorn
Salt, peppar
2 msk olivolja + 1 msk smör till stekning
3 msk finhackad persilja el gräslök på toppen
Hacka grönsaker och potatis till önskad storlek och stek dem i kastrullen tillsammans med tomatpuré några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och resten av kryddorna. Koka tills grönsakerna är nästan mjuka. Tillsätt osten och korven och koka cs 5 minuter till. Stäng av värmen och tillsätt persilja eller gräslök. Servera med valfritt bröd.