Tänk dig en krämig, smakrik & lyxig lasagne – men på ett nytt sätt! Den här öppna lasagnen är fylld med silkeslen fänkålscrème, smörstekt blomkål & perfekt kokta pastaplattor. En riktig vinnare till både vardag & helg! 💛🍽
Original recept från www.instagram.com
July 13, 2025
12 st färska lasagneplattor
1 st fänkål
1 dl torr vermouth
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 kruka basilika
100 g smör
Lite cayennepeppar
1 st blomkålshuvud
2 msk smör
2 st hackade vitlöksklyftor
1 kruka hackad persilja
1 dl rostade hasselnötter
Fänkålscrème: Dela fänkålen i minde bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vermouth, vatten och buljong och koka under lock i ca 5 minuter. Tillsätt smör och låt det smälta. Tillsätt sedan basilika & cayennepeppar och mixa slät.
Stekt blomkål: Skär blomkålen i tunna skivor och stek gyllene i smör. Tillsätt vitlök, salt & persilja och sänk värmen och stek lätt i 1 minut.
Lasagneplattor: Koka färska lasagneplattor i saltat vatten ca 1 min, låt rinna av.
Montering: Lägg en lasagneplatta på tallriken, bred på fänkålscrème, ny lasagneplatta, fänkålskräm, ny lasagneplatta & toppa med stekt blomkål. Garnera med rostade hasselnötter samt eventuellt lite burrata eller parmesan för extra lyx.