Sötma, sälta, fräschör – i ett enda litet grönt konstverk. Sallad, insvept i gurka, fylld med morot, soltorkad tomat och saftiga gröna vindruvor. Kronan på verket? En frisk äppelcidervinägrett som binder ihop allt. Det här är matglädje på minuten. Prefekt till en förrätt, tillbehör till kött eller fisk - eller bara njuta som den är 🥰
Original recept från www.instagram.com
July 10, 2025
1 st gurka
1 st liten morot, hyvlad och hackad
3 st soltorkade tomater i olja, strimlade
1 st påse machésallad, ca 65 g
12 g öna vindruvor, halverade (kärnfria)
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
4 msk olivolja
Salt & peppar
Hyvla gurkan i långa band. Lägg på hushållspapper.
Blanda ihop dressingen.
Blanda morot, sallad, soltorkade tomater och vindruvor. Häll på dressingen och rör om.
Forma gurkring i en liten rund form. Fyll med salladen.
Lyft försiktigt bort formen och toppa timjan.