När maten smakar som en helg – fast det är vardag 😃. Friskt, smörigt, örtigt och alldeles… ljuvligt! Lättlagad lyx, serverad på 15 minuter. Perfekt till ett svalt glas riesling eller bubblig fläderlemonad. 🥂💚
Original recept från www.instagram.com
July 2, 2025
2 st kycklingfiléer
1 msk smör
2 msk koncentrerad flädersaft
1 tsk honung
Rivet zest från 1 citron
0.5 kruka färsk timjan
Salt & svartpeppar
0.5 st spetskål
1 msk smör
1 tsk olivolja
1 msk citronsaft
0.5 kruka färsk timjan
Flingsalt & svartpeppar
150 g färskost
1 dl crème fraîche
Salt & peppar
Stek kycklingfiléerna i smör, ca 5min per sida tills de är gyllene och genomstekta.
Sänk värmen, tillsätt flädersaft, honung, timjan & citronzest. Låt glasera under lock 1–2 min tills det blir glansigt och lätt karamelliserat.
Strimla spetskål tunt. Stek i smör & olivolja tills mjuk och gyllene, ca 5–7 min. Pressa över citronsaft och toppa med timjan, salt & peppar.
Rör ihop ostcrèmen: färskost, crème fraîche, salt & peppar – vispa eller rör fluffigt.
Servera: spetskål i botten, fläderkyckling ovanpå, och en klick ostcrème på toppen. NJUT💚