Mums på denna kaka idag! 🤩 Gillar du jordnötssmör så ska du testa denna! Så himla gott! Tack för att du trycker ❤️ Följ @barrgatansbakstuga för mer recept 🙏
Original recept från www.instagram.com
June 29, 2025
125 g smör
4.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 st ägg
1 dl ljus sirap
3 dl jordnötssmör
100 g mjölkchoklad
Några nypor havssalt
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret tills det blir bubbligt och börjar bli brunt obs! Ha koll så det inte bränner! Låt sedan stå. Du kan även göra utan att bryna smöret!
Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret.
Blanda till en kladdig deg och tryck ut halva degen i formen.
Bred sedan ut jordnötssmöret.
Hacka chokladen och lägg på jordnötssmöret och tryck/lägg sedan på resten av degen!
Grädda kakan ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg.
Tag ut kakan och låt den svalna HELT, låt den gärna stå någon/några timmar.