Ca 45 minuter

Pumpatacos med harissa

Min nya favorit att bjuda vänner på. Fåtal ingredienser och inget svinn. Recept och bild från Bunch

Valentina

Feb. 18, 2023

Ingredienser

2 - 3 pkt små tortillas

1 st stor butternutpumpa

1 - 3 msk harissa

2 - 3 msk olivolja

2 st zucchini

3 st lime

2.5 dl soja- eller kokosyoghurt

Salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala butternutpumpan med en potatisskalare. Spara skalet och kärnorna till senare, i två separata skålar. Se till att tvätta av kärnorna lite innan.

Dela pumpan på längden och skiva varje halva till ca 1 cm tjocka halvmånar. Lägg i en stor skål och ringla ner 2-3 msk olja samt 1-3 msk harissa, beroende på hur starkt du gillar det. Salta och peppra och blanda ordentligt.

Lägg pumpskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 15 min. Vänd på skivorna och rosta i ca 10 min till till de fårr fin färg.

Hyvla zucchini till långa remsor och lägg i en skål. Pressa ner 2 lime och salta lite. Blanda ordentligt med händerna. Ställ åt sidan för att marinera. Det kommer ge ifrån sig mycket vätska så se till att de får rinna i durkslag innan servering.

Stek pumpafröna i en stekpanna på medelvärme med lite olivolja och salt, i ca 6-8 min tills krispiga. Rör ofta så att de inte bränns vid.

För att göra de krispiga pumpaskalschipsen, ringla lite olivolja, salta och peppra och massera in. Rosta på en plåt med bakplåtspapper längst ner i ugnen, 8-10 tills de blir krispiga.

För harissayoghurten, swirla ner en tesked harissa i yoghurten så blir det tjusigt.

Värm tortillas i en torr panna någon minut eller i en grillpanna för att få fina streck.

För servering, smeta ut en klick yoghurtsås i botten av en tortilla och bygg på med pumpa, zucchini, frön och chips och toppa med lite lime zest.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.