Räkorna marineras och grillas, innan vi toppar med lite Srirachamajjonäs och gräslök. Otroligt fräscht och uppskattat på tapasbordet!
Original recept från www.instagram.com
June 27, 2025
10 st råa vannameiräkor
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 st finhackad röd chili
1 msk finhackad persilja
1 msk sriracha
1 msk olivolja
Citronsaft
Salt
Peppar
Gräslök
1 dl majonnäs
1 - 2 msk sriracha eller efter smak
Salt
Bland ihop majonnäs och ca 1-2 msk sriracha beroende på vilken hetta du önskar. Smaka upp med salt och lägg i spritspåse, förvara kallt.
Lägg räkorna i en skål. Gå i med finhackad vitlök, chili, persilja och smaka upp med olivolja, citronsaft från en klyfta, Sriracha, salt och peppar. Täck med plast och marinera minst 30 minuter.
Trä räkorna på spett och grilla cirka 2 minuter på varje sida.
Lägg upp spetten på tallrik, spritsa över srirachamajkonäs och strö över finhackad gräslök. Servera med en klyfta citron.