Denna krämiga tiktokpasta är en snabb fetaost- och tomatpasta. Det du behöver är fetaost, tomater, basilika, vitlök och olivolja. Koka pastan och laga tomaterna tillsammans med osten i ugnen. Blanda ihop, krydda med basilika och svartpeppar och pastan är klar att servera.
Original recept från www.ica.se
March 6, 2023
2 vitlöksklyftor
2 förp körsbärstomater eller babyplommontomater (à 250 g)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano eller basilika
Salt
Peppar från kvarnen
2 förp fetaost (à 150 g)
4 port pasta (gärna spaghetti, 4 port motsvarar ca 300 g okokt)
1 kruka basilika
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och riv vitlöken.
Blanda tomaterna med vitlök, olivolja och oregano i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
Lägg fetaostarna bredvid varandra i mitten av formen. Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter.
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
Blanda/mosa fetaosten och tomaterna i ugnsformen, så att det blir en sås. Blanda ner pastan i såsen, späd ev. med kokvatten, lite i taget, tills pastan fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Lägg basilikablad ovanpå och servera pastan.